Hrvatski radio

Radio Sljeme

13:11 / 16.11.2020.

Autor: Mario Mihaljević

Dodijeljene Godišnje nagrade „Luka Ritz“ za promicanje tolerancije

Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / -

Nagradu "Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost" ove godine dobili su učenici Lea Zelić i Mihael Kuzmičić. Zaslužili su je zalaganjem na području ljudskih prava, tolerancije i mira, slobode te jednakosti među svojim vršnjacima.

Dodjelom nagrade odaje se počast mladom Luki Ritzu, koji je bio žrtva vršnjačkoga nasilja. Nagrada se dodjeljuje od 2008 godine, onim učenicima koji  svojim djelovanjem iznimno pridonose afirmaciji ljudskih prava, toleranciji i međusobnom poštovanju, a posebno suzbijanju nasilja među mladima.

Ovogodišnji dobitnici nagrade su Lea Zelić učenica Osnovne škole Dobriša Cesarić i Mihael Kuzmičić, učenik škole za grafiku dizajn i medijsku produkciju. 

Želja nam je da nagrada „Luka Ritz" bude znak prepoznavanja onih koji se bore za vrijednosti mira, tolerancije, nenasilja i svega onoga za što se zalažemo promišljajući budućnost našeg društva, rečeno je na dodjeli nagrade. Nagradu je učenicima, u palači Dverce, uručio gradonačelnik Milan Bandić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.