Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dodijeljene nagrade za "najzagrebačkijeg volontera"

30.11.2018.

18:03

Autor: Mia Majić

Igor Kralj/PIXSELL

Igor Kralj/PIXSELL

Foto: - / -

Povodom Međunarodnog dana volontera koji se obilježava petog prosinca, Volonterski je centar Zagreb u partnerstvu s Gradom Zagrebom deseti put dodijelio "Volonterskog Oskara", nagradu za najbolje volontere grada Zagreba u 2018. godini.

Ovogodišnjih troje finalista nominiranih za volonterskog oskara konkuriralo je u tri kategorije i to za palijativnu skrb, pomoć u radu s izbjeglicama te u radu s napuštenim životinjama. Za najizvrsnijeg volontera ove godine većinom glasova građana proglašena je Milena Štimac koja dugi niz godina volontira u azilu Dumovec. Moram priznati da sam još zbunjena, nisam ovo očekivala, a drago mi je da prepoznat i moj i rad volontera općenito, ova nagrada mi daje snagu da još više volontiram i da pokrenem druge da volontiraju, istaknula je. 

A "oskara" za "najzagrebačkijeg volontera" uz Milenu Štimac dobile su i preostale dvije finalistice Blaženka Eror Matić i Marija Vujeva. O kakvoj je nagradi riječ objasnila je kordinatorica projekta Matea Medlobi. Sve tri su dobitnice, potpuno je jednako za sve iako proglašavamo osobu koja je dobila najviše glasova, nagrada je jedna mala statua "zagrljaj zajednice" prigodno izrađena baš za ovu namjenu, uz to su dobili cvijeće i paket, zaključila je Medlobi. 

Ove godine za ovu prestižnu nagradu nominirano je ukupno 16 osoba što je najveći broj volontera do sada.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.