Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dodijeljene stipendije učenicima i studentima s invaliditetom

10.05.2018.

16:07

Autor: Krešimir Vešnik

Robert Anic/PIXSELL

Robert Anic/PIXSELL

Foto: - / -

Dvadeset-troje učenika i studenata s invaliditetom dobilo je stipendiju Grada Zagreba. Stipendija je dodijeljena po 11. put, a za nju je ove godine izdvojeno 2 i pol milijuna kuna. Mjesečni iznos za učenike je 2 tisuće 300, odnosno 3 tisuće 400 kuna za studente.

Od 2007. do danas dodijeljeno je gotovo 200  stipendija. Uz stipendije za učenike i studente, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom dodijeljuje i stipendije za učenike i studente slabijeg socijalnog statusa, Mi smo u ovih desetak godina za ove dvije vrste stipendija izdvojili više od 12 milijuna kuna i više od 400 učenika i studenata smo školovali. Sigurni smo da je to jedan od najboljih načina integracije bez obzira o kojoj vrsti invaliditeta te djeci slabijeg socijalnog statusa govorimo i da je to pravi put da budu konkurenti na tržišti rada tako da im se, zapravo, pomogne, rekla je pročelnica ureda Romana Galić.

U ime dobitnika stipendije, obratila se studentica prava, Katarina Strunjak, Stipendija koju smo dobili divan je vjetar u leđa jer znamo da još netko cijeni naš trud i pomaže nam u napretku. Hvala vam što na pokazujete da vrijedimo i olakšavate nam život. Nadam se da ćemo opravdati vaše povjerenje. 

Osim stipendija za učenike i studente s invaliditetom i slabijeg socijalnog statusa, naš Grad dodijeljuje stipendije u još 4 kategorije: za izvrsnost, za rezultate ostvarene na međunarodnim natjecanjima, za upis u deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva te pripadnicima romske nacionalne manjine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.