Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dodijeljeno 500 stipendija studentima Sveučilišta u Zagrebu

17.05.2019.

12:14

Autor: Čarles Gržinić

Robert Anic/PIXSELL

Robert Anic/PIXSELL

Foto: - / -

U Kongresnoj dvorani Ekonomskog fakulteta svečano su dodijeljene studenske stipendije Sveučilišta u Zagrebu za aktualnu akademsku godinu. Na svečanosti dodijele bila je i zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević

Sveučilište u Zagrebu i ove se akademske godine pobrinulo da financijski pomogne studente koji su zahvaljujući svojoj izvrsnosti i radu dobili godišnju stipendiju u iznosu od 10 000 kuna. Rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras.
-Osigurano je 500 stipendija odnosno 5 milijuna kuna. 350 stipendija je za izvrsnost, 40 za studente prirodnih znanosti, 10 je za nadarene sportaše. Ove godine, moram to naglasiti osigurali smo i dva puta više nego lani, 100 stipendija za one koji su lošijeg socijo- ekonomskog statusa. Iako se sveučilište jako brine za studente kojima je nužna pomoć, smatram da bi tu država trebala učiniti više. To bi svakako trebalo pojačati, a mi se brinemo koliko možemo-

Grad Zagreb godišnje izdvaja preko 25 milijuna za najbolje učenike i studente kao i doktorante. Čestitajući svima na dobivenoj prilici da lakše studiraju zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević poručila je da su oni uvijek dobro došli i da kada izađu na tržište rada svoju karijeru grade kod kuće a ne negdje vani.

Ove godine, interes za dobivanje stipendija kroz četiri kategorije studenata iskazalo je 1000 studenata. Svima njima, nakon potpisanog Ugovora o preuzimanju stipendija zaostaci i redovita mjesečna stipendija bit će uplaćeni do kraja akademske godine.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.