Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dođite na Sljeme

20.12.2013.

13:23

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mjesec dana nakon olujnog nevremena koje je pogodilo podsljemensku zonu - južnu stranu Medvednice, šume u gradu i park Maksimir, situacija se polako normalizira.

Sljemenska cesta je u potpunosti prohodna, a velik i zahtjevan posao uklanjanja tisuća kubika sa Sljemenske ceste i prometnica u gradu odradile su Šumarija Zagreb, Radna jedinica Hortikultura i zagrebačka podružnica Hrvatskih šuma.

- Bikčevićeva staza na Sljemenu je kompletno sanirana i prohodna,

- na Leustekovoj stazi se nalazi nekoliko vjetroizvaljenih stabala s korjenima koje će trebati povlačiti jačim strojem,

- kod Vidikovca u sedmom odjelu također je potreban jači stroj, stabla su se vjetroizvalila zajedno s korjenjem,

- poučna staza Lagvić - Kraljičin zdenac je u dosta lošem stanju, na Omladinskoj ima nekoliko odrona.

Iz svega navedenog iz Hrvatskih šuma i dalje mole za razumijevanje građane i posjetitelje Medvednice, te na izniman oprez prilikom kretanja.

Radovi na cjelovitoj normalizaciji stanja trajat će tijekom cijele sljedeće godine, jer je na južnoj strani Medvednice nevrijeme porušilo količinu stabala koja se inače redovnim sječama ukloni u tijeku cijele godine.

Sljemenska cesta je otvorena za promet procjenom stručnih službi Zagrebačkog holdinga, a Hrvatske šume Uprava šuma Zagreb surađuju po procjeni odgovornih osoba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.