Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dogovor još nije postignut. Sutra nastavak pregovora Uprave i sindikata

29.01.2023.

18:50

Autor: Damon Balenović/Radio Sljeme

Zagrebački Holding

Zagrebački Holding

Foto: Tomislav Miletic / PIXSELL

U Zagrebačkom holdingu nastavljeni su pregovori Uprave i sindikata te postupak mirenja. Sve se događa iza zatvorenih vrata. 

Preostala su još dva dana za dogovor o povećanju koeficijenata. Ako se do utorka dogovor ne postigne, sedam tisuća radnika Holdinga moglo bi u štrajk. Pregovarači se o tome danas nisu uspjeli dogovoriti pa se pregovori nastavljaju sutra.


- Znate da se Čistoća financira isključivo iz vlastitih prihoda i da cijelo vrijeme, kao odgovorna Uprava, vodimo računa o balansu između plaće koju radnici Čistoće trebaju dobiti za svoj pošteni rad i onoga koliko građani mogu platiti za komunalne usluge. Mirenje je u tijeku, to je jasno definiran proces, vodi ga ovlašteni miritelj i svi su predani postizanju dogovora. I Uprava i sindikati, rekla je glasnogovornica gradske Uprave Dinka Živalj.


-  Sutra ćemo nastaviti s miriteljicom. Nadamo se da ćemo to riješiti u mirnom postupku. Naši pregovori traju u postupku mirenja, u slučaju da smo blizu konačnom rješenju možemo produljiti rok za dan ili dva. Pokušavamo naći riješenje koje neće rezultirati štrajkom već dogovorom u mirnom postupku, kaže sindikalni predstavnik Zdravko Stoilković.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici