Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dogovoren novi kolektivni ugovor za djelatnike Holdinga

24.12.2019.

11:13

Autor: Boris Bogić

Igor Kralj/PIXSELL

Igor Kralj/PIXSELL

Foto: - / -

Nakon devet mjeseci pregovora sindikati Zagrebačkog holdinga postigli su dogovor sa upravom oko novog kolektivnog ugovora za naredne četiri godine. Ta gradska tvrtka zapošljava oko 5400 radnika i posluje kroz 14 podružnica.

Dogovoreno je povećenje osnovice za obračun plaće za 5,8 posto te usuglašeno da se božićnica, regres i jubilarne nagrade isplaćuju u visini neoporezivog iznosa. Uvedena je i naknada za prehranu u iznosu od 5000 kuna godišnje koja će se isplaćivati u jednakim mjesečnim iznosima.

A s obzirom na visok postotak bolovanja, također se postigao dogovor oko naknade plaće za vrijeme bolovanja, u svrhu destimulacije zloupotreba bolovanja i to smanjenjem stope plaćenog bolovanja za prvih šest radnih dana sa 85% na 75% plaće. 

Predsjednica pregovaračkog odbora sindikata Mirjana Kaltak naglasila je da su sindikati iznimno zadovoljni postignutim dogovorom, a gradonačelnik Milan Bandić najavio je da će petak kolektivni ugovor potpisati i one tvrtke koje nisu u sastavu zagrebačkog holdinga.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.