Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dojava o podmetnutoj bombi je već treća u zadnje vrijeme

12.06.2022.

12:55

Autor: Mario Mihaljević

Tomašević o dojavi o bombi

Tomašević o dojavi o bombi

Foto: Patrik Macek / Pixsell

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u nedjelju je rekao kako je današnja dojava o podmetnutoj bombi u više trgovačkih centara već treća u zadnje vrijeme te očekuje da se, ako se pokaže lažnom, utvrdi počinitelj, a da će se o svemu detaljno očitovati PUZ.


-Tu je riječ o nizu lokacija gdje su došle dojave o podmetnutoj bombi koje se sada provjeravaju, i to treći put u zadnje vrijeme, nakon dojava u Areni i Avenue Mallu-, izjavio je Tomašević i dodao da će se policija detaljno očitovati o tim dojavama priopćenjem. 


Tomašević od policije očekuje da utvrdi - ako se pokaže da je dojava lažna - tko je počinitelj jer je to kazneno djelo. Građane se uznemirava, i bilo bi dobro da se počinitelja drastično kazni, a za to su predviđene visoke kazne i zatvor, dodao je. 


Podsjetio je da su zadnja dva puta dojave bile lažne, a za detaljne informacije o današnjoj istrazi uputio je na policiju. Građani se ne trebaju bojati, ali bilo bi dobro da se počinitelji privedu, istaknuo je. 


Tomašević je rekao da je informaciju o dojavama o podmetnutim bomba dobio od načelnika Policijske uprave zagrebačke s kojim je u kontaktu od jučerašnje prometne nesreće na Držićevoj gdje je alkoholizirani vozač udario u tramvajsku nadstrešnicu i ozlijedio nekoliko ljudi, među kojima i dijete.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.