Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Dojdi osmaš!" na Zrinjevcu

15.05.2015.

16:18

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Zagreb - Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport već dvanaestu godinu zaredom organizirao je manifestaciju kojom se srednje škole Grada Zagreba predstavljaju učenicima završnih razreda osnovnih škola i njihovim roditeljima. Ovogodišnja manifestacija, pod nazivom “Dojdi osmaš, Zagreb te zove!”, održala se na Trgu Nikole Šubića Zrinskog od 10 do 16 sati.

Pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, u organizaciji Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, Prirodoslovne škole Vladimira Preloga, Grafičke škole u Zagrebu i Ugostiteljsko-turističkog učilišta, budućim srednjoškolcima predstavili su se programi i rad srednjih škola.

Akcija kojom srednje škole promidžbenim filmom, prezentacijom na štandu ili nastupom na pozornici predstavljaju posebnosti svojih obrazovnih programa i škola, omogućava učenicima osmih razreda osnovnih škola da na jednom mjestu i s manje teškoća donesu odluku o nastavku školovanja.

U manifestaciji je ove godine sudjelovalo 80-ak srednjih škola Grada Zagreba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.