Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Dojdi osmaš, Zagreb te zove" po petnaesti put

11.05.2018.

14:24

Autor: Mia Majić

Radio Sljeme

Radio Sljeme

Foto: - / -

Tradicionalna manifestacija predstavljanja srednjih škola -"Dojdi osmaš, Zagreb te zove" otvorena je jutros na Zrinjevcu. Tako će petnaestu godinu zaredom na nekoliko desetaka štandova osnovnoškolci moći prikupiti najsvježije informacije o srednjim školama našeg grada.

Za razliku od prošlih godina kada se u sklopu manifestacije na trgu bana Jelačića našao oskudniji broj srednjoškolskih štandova, ove godine, u ponudi ih se našlo čak osamdeset dva. Osim srednjih škola našeg grada, priliku za predstavljanje dobile su i dvije srednje škole iz Zagrebačke županije, a koliko je spomenuta manifestacija važna za srednje škole naglasio je organizator Zlatko Stić. Efekt je sve bolji jer se svake godine sve više škola pridružuje, prije je na manifestaciji sudjelovalo manje škola i to se ponajprije odnosi na one elitnije škole koje nisu smatrale da im nije potreban dolazak, no s vremenom su škole počele ulagati u sebe i ove su vidjele da će izgubiti broj učenika, ističe Stić.

Raznovrsnost ponude, druženje i prilika za dobivanje najsvježijih informacija na jednom mjestu niz su pozitivnih obilježja ovakve gradske akcije slaže se i zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.  Nadamo se da će kroz jedan ležerni razgovor i šetnju naši učenici dobiti neka nova saznanja koja će im pomoći pri odabiru daljnjeg nastavka obrazovanja i, moguće, budućeg posla, tvrdi Vukičević.

A i osnovnoškolci su se složili da im je ovakav način predstavljanja srednjih škola koristan pri budućem odabiru. Sviđa mi se jako ovakva interakcija, puno se toga može otkriti i vidjeti, istaknuo je jedan. Sviđa mi se jer ti srednjoškolci prilaze vrlo prijateljski i jako dobro pojasne stvari koje te zanimaju, a koje ne možeš pronaći na internetu, dodao je drugi. 

Nekima dobro osmišljen način za dobivanje osnovnih informacija o željenoj školi, drugima prilika za šetnju, druženje i razgovor. No jedno je sigurno učenicima će na završni odabir daljnjeg obrazovanja ipak najviše utjecati ocjene te cjelogodišnji trud i zalaganje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.