Hrvatski radio

Radio Sljeme

Doktori Turkalj, Plavec i Nogalo pred otkazom zbog pripravnosti i dežurstva

06.06.2020.

10:20

Autor: Vesna Jurić Rukavina

Davor Visnjic/PIXSELL

Davor Visnjic/PIXSELL

Foto: - / -

Za Radio Sljeme potvrđena je informacija da su liječnici Mirjana Turklj, Davor Plavec i Boro Nogalo dobili od v.d.ravnateljice DB Srebrnjak Ivane Đerek Dubravčić poziv na obranu kako bi se untar pet dana očitovali oko prekida radnog odnosa. Tereti ih se da su prikazali svoj rad u pripravnosti.

Iz nama poznatog izvora, također doznajemo da ih se tereti da kao dio uprave, nisu smjeli prikaziati svoj rad kao liječnici u pripravnosti, iako su kao doktori medicine sa svojim pacijentima svaki dan, a popisi dežurstva objavljuju se mjesec dana ranije.  Poziv im je uručen jučer kasno poslijepodne preko javno-bilježničkog ureda.

U izajavi za naš Radio dr. Boro Nogalo rekao je kako se to očekivalo, te je prokomentirao kako je raspisan natječaj za ravnatelja Dječje bolnice, i da će se na sve moguće načine spriječiti eventualna kandidatura kandidata koji su stvarali jedinu međunarodno akreditiranu bolnicu u Hrvatskoj.  Dodao je kako je apsurd tražiti očitovanje liječnika za sate iz pripravnosti i prekovremeni sati, odnosno jer su kao članovi Uprave radili i u klinici s pacijentima, kaže Nogalo, kad svi znamo da na tome počiva kompletan zdravstveni sustav u Hrvatskoj. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.