Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dolenec i Raukar kandidatkinje za dogradonačelnice platforme “Zagreb je NAŠ

14.04.2017.

12:45

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Platforma "Zagreb je naš" predstavila je kandidatkinje za dogradonačelnika grada Zagreba, Uršu Raukar i sveučilišnu profesoricu Danijelu Dolenec. Predstavljene su simbolično ispred sjedišta SDP-a na Iblerovom trgu jer upravo tu stranku smatraju odgovornom za situaciju u Zagrebu.

Ističući svoju kandidaturu za dogradonačelnicu, Urša Raukar izjavila je da joj je želja da se pokrene nova politika koja će se u suradnji s građanima zalagati i boriti za pravdu i jednakost, a protiv korupcije, političke podobnosti i nepotizma.

U segmentu kulture uvest ćemo autonomno upravljanje kulturnim institucijama bez pritiska vlasti, decentralizirati kulturu koja ne može imati sadržaje samo u centru grada, ujednačiti razvoj nezavisne i institucionalne kulture te uvesti praksu davanja napuštenih objekata industrijske baštine za kulturne i druge društvene namjene.

Komentirajući sjedište SDP-a kao mjesto koje su izabrali za predstavljanje kandidature, Raukar je izjavila.

Nalazimo se ispred sjedišta SDP-a gdje smo prije 7 godina organizirali prosvjed zbog Varšavske i Cvjetnog trga. SDP je proizveo Bandića, izdali su građene i odgovorni su za ovakvo stanje u gradu. Da parafraziram Shakespearea: kojom li se hranom taj Bandić hrani, toliki da je izrastao?! Hranio ga je SDP, a obilato su pripomogli HNS, HDZ, HSLS.

Danijela Dolenec izjavila je da platforma "gradi novu politiku, koja dotrajale podjele na ustaše i partizane želi zamijeniti razgovorom o društvenom poduzetništvu, kvalitetnoj skrbi za najmlađe i najstarije, ravnomjernom razvoju grada, rješavanju problema Jakuševca. Ono što je meni osobno važno je da je "Zagreb je NAŠ" feministička platforma, jer znamo da bez pune rodne jednakosti nema nove, zelene ljevice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.