Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dolenec radnicima Čistoće: Vratite se na posao

24.01.2023.

18:16

Autor: Damon Balenović/Radio Sljeme

Danijela Dolenec

Danijela Dolenec

Foto: HTV / HRT

Ovo je situacija koja se ne može nastaviti, moramo se vratiti za stol, poručuje zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec. Za to vrijeme radnici Čistoće nastavljaju sa štrajkom. Uprava Zagrebačkog holdinga prihvatila je pet zahtjeva radnika Čistoće, no oni traže i povećanja koeficijenata za najniže plaćene radnike i vozače. Dok Uprava to ne prihvati radnici se neće vratiti na posao.


Traje proces mirenja između Uprave Holdinga i sindikata tako da ovaj štrajk smatramo nezakonitim, rekla je zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec. Odgovorila je na pitanje - prijeti li radnicima u štrajku otkaz.


- Sada ispitujemo sve zakonske mogućnosti koje imamo. Stručnjaci za radno pravo sada bi rekli da je ovo nezakonito odbijanje zadatka. Postoji cijeli dijapazon mogućih sankcija pa i otkaz. Dosta sam truda uložila reći da jučer nije bilo sankcija i da je Uprava ispoštovala zahtjeve radnika. Danas je naša glavna poruka - vratite se na posao da bismo pregovarali. To je naš poziv i važno je da to mediji prenesu i da svi radnici Čistoće čuju tu poruku. Nadam se da će sutra ujutro ići odvoz i da ćemo biti za stolom na pregovorima, rekla je Dolelnec.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici