Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dolenec: Veći je broj povlaštenih karata nego parkirališnih mjesta

16.11.2022.

15:30

Autor: HRT Radio Sljeme

Parkiralište

Parkiralište

Foto: Igor Soban / PIXSELL

Jučer predstavljeni prijedlog proračuna za iduću godinu bila je središnja tema današnje emisije "Zagrebi po Zagrebu". Kroz njega bi se trebali riješiti, među ostalim, problemi vezani uz otpad. Uz to, govorilo se i o manjku parkirališnih mjesta i novom komunalnom okviru. 

Problemi s otpadom te zatvaranje Jakuševca sveprisutna je tema u našem gradu. U predstavljenom prijedlogu proračuna, teškom 16 milijardi i 600 milijuna kuna, stoga su rezervizana sredstva kako bi se oni riješili, otkriva zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec - Grad je rekao da će financirati podzemne spremnike, 50 setova i to je u proračunu. U proračun smo stavili i kompostanu. Da bismo u konačnici mogli zatvoriti odlagalište Jakuševec, što je i bilo jedno od naših predizbornih obećanja, svi elementi su potrebni: i promjena modela naplate, a i izgradnja postrojenja.


Iako rok za prilagodbu višestambenih zgrada novom modelu prikupljanja otpada nije određen, određen je jedan drugi - Najavili smo da od prvog prosinca se stabilizira odvoz plastike i metala koji je do sada bio jednom u dva tjedna. Cilj nam je da on postane stabilno jednom tjedno jer je za time stvarna potreba, a to će je moguće jer miješanog otpada ima manje - rekla je zamjenica. 


A manjak je pak parkališnih mjesta, a ujedno i višak povlaštenih karata, pojašnjava Dolenec - Treba malo detaljnije se udubiti u to koliko je bilo moguće ranije na istoj adresi dobiti povlaštenih karata za parkirno mjesto, ima slučajeva gdje se na istoj adresi moglo dobiti dva ili tri. Ako imate veći broj povlaštenih parkirnih karata nego parkirnih mjesta to bi značilo da nitko osim onih koji žive u centru nemaju nikad mjesto za parkiranje.


Cijelu emisiju poslušajte ovdje.


 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.