Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dolijao razbojnik osumnjičen za 38 pljački

25.03.2016.

12:37

Autor: N.D.

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Policija je osumnjičila 25-godišnjeg serijskog razbojnika da je od sječnja ove godine naoružan nožem opljačkao čak 38 trgovina i kioska, a uhvaćen je u srijedu nakon što je u samo dva sata počinio dva razbojništva i pokušao treće.

Srijeda je očito bila loš dan za tog razbojnika jer mu je oko podneva propao plan pljačke trgovine u Ličkoj ulici, a iako je malo nakon toga uspio opljačkati dvije trgovine, iz kojih je ukrao 800 kuna, uhvaćen je u bijegu s posljednjeg mjesta zločina.

Ubrzo nakon dojave o pljački policajci su na ulici uočili sumnjivog muškarca koji je odgovarao opisu počinitelja, ali im je pobjegao kad su ga pokušali legitmirati. No, policajac je na ulazu u zgradu primjetio mokre tragove obuće koji su vodili prema gornjim katovima, gdje je osumničenik uhićen.

Policajci su potom u istoj zgradi pronašli i njegov ruksak s odjećom koju je presvlačio nakon svakog razbojništva u kojima se ukupno domogao 66.000 kuna.

Kriminalisti su istragom utvrdili da je osumnjičenik, operirajući na području Črnomerca, Trešnjevke i Trnja od siječnja počinio još 35 razbojništava. Muškarac je od zaposlenica trgovina i kioska tražio novac uz prijetnju nožem, maskiran majicom omotanom oko glave, kapom i kapuljačom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.