Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dom zdravlja Zagreb Centar otvoren na Dolcu

19.07.2017.

09:01

Autor: Emina Dabo Hunjak

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ordinacija obiteljske i dentalne medicine zajedno s prostorijama patronažne službe Doma zdravlja Zagreb Centar službeno je otvorena na novoj lokaciji. Zdravstveni su sadržaji Doma zdravlja time preseljeni iz Kamenite ulice na Dolac.

Zdravstvena skrb od danas će biti još dostupnija građanima koji žive u centru. Dva tima obiteljske i jedan tim dentalne medicine te patronažna služba pacijentima će biti na raspolaganju u novim prostorijama smještenima na Dolcu.

Naši sugrađani na Gornjem gradu koristili su zdravstvene usluge na lokaciji Kamenita, taj objekt je zbilja star i zahtjeva jednu temeljitu rekonstrukciju, tako da smo se dvije, tri godine dosta pomučili da nađemo adekvatnu lokaciju za ovaj dio grada i imali smo prigodu useliti u ovaj prekrasan prostor, rekla je ravnateljica Doma zdravlja Zagreb Centar, Antonija Balenović.

Prostor od 119 kvadrata Domu zdravlja na korištenje je ustupio Grad Zagreb. Novu je lokaciju zdravstvene skrbi otvorio gradonačelnik te se pri tome osvrnuo i na neprilagođen prilaz ove zdravstvene ustanove starijim osobama i osobama s invaliditetom.

Gradonačelnik Milan Bandić kazao je kako će nastojati naći rješenje za taj problem, međutim riječ je zaštićenom objektu nulte kategorije zbog čega njegovoj prilagodbi treba pristupiti veoma oprezno.

Otvaranjem Doma zdravlja u centru građani će dobiti adekvatnu lokaciju prilagođenu zdravstvenoj djelatnosti, a time i kvalitetniju zdravstvenu skrb.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.