Hrvatski radio

Radio Sljeme

Donji Dragonožec dobiva vrtić!

29.07.2015.

18:31

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dobra vijest za stanovnike Donjeg Dragonožca, udaljenog 20-ak kilometara od središta Zagreba. Naime, nakon 10 godina čekanja tamo napokon počinju radovi na izgradnji dječjeg vrtića.

Izgradnja će stajati oko 8 milijuna kuna, a bit će dovršena za godinu dana. Vrtić će moći primiti 3 odgojne skupine, odnosno nešto više od 60-ero djece.

Kamen temeljac za novi dječji vrtić u Donjem Dragonošcu položio je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić u društvu suradnika i dragonoških mališana. Izrazivši zadovoljstvo što je gradnja ovog objekta predškolske skrbi konačno započela, gradonačelnik Bandić zahvalio je roditeljima na povjerenju i strpljenju, najavivši kako se završetak radova očekuje već naredne godine. Dodao je i da se nada kako će u budućnosti biti potrebe za proširenjem vrtića na više odgojnih skupina.

"...Godine 2014. konačno se u Zagrebu dogodio preobrat te ima više rođenih nego umrlih, a rijetko koji grad u Hrvatskoj se može time pohvaliti. Pomoći roditeljima za svako rođeno dijete, besplatni udžbenici za osnovnoškolce, a od sada i za srednjoškolce, zatim besplatan prijevoz za obitelji čija primanja po članu ne prelaze više od 2.200 kn, samo su neke od populacijskih mjera Grada Zagreba koje su utjecale na takav pozitivan rezultat, naglasio je zagrebački gradonačelnik te najavio kako je ove godine u pripremi projektna dokumentacija za 10 novih vrtića, 10 novih škola i 10 novih dvorana, čija bi gradnja trebala započeti sljedeće godine..." - naglasio je gradonačelnik Bandić.

"...Dječji vrtić čekamo godinama...Evo stigao je dan. Veliki dan za Drgonožec..." - istaknuo je tako zadovoljstvo predsjednik Mjesnog odbora Dragonožec Marijan Hrgović.

U prilogu Izjava predsjednika Odbora - Hrgovića.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.