Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dragan Martinović - neovisni kandidat za gradonačelnika

03.02.2017.

13:04

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kandidat za gradonačelnika Dragan Martinović predstavljajući svoju program upozorio je na nekoliko gradskih problema na koje će usmjeriti svoju kampanju. Radi se među ostalim o pomoći mladima, zapuštenim poslovnim prostorima, prometnim problemima, te nerješenom pitanju odlaganja otpada.

Kao najvažnije Matinović ističe da bi cijeli svoj mandat posvetio mladima ljudima i tome kako ih uključiti u poslovni život nakon završtetka obrazovanja To znači da im se stave na raspolaganje svi gradski resursi, sve gradske moći, da tako kažem, jer je Grad Zagreb moćan i bio bi kao partner tim mladim ljudima. Negdje bi čak ako su izuzetno dobri projekti ušao s njima u poso kao dioničar. Grad kao takav, ako se založi kod bilo koje banke ili financijske kuće i institucije, može ishoditi povoljne uvjete kredititranja bez velike papirologije i bez velikih frustracija za mlade ljude.

Grad bi mladima koji bi započinjali svoj novi posao dao tri godine na raspolaganje gradske prostore, za koje bi plaćali samo režije, dodaje Martinović. Važnije je da mladi ljudi u te tri godine vide mogu li se baviti započetim poslom, kako bi ostali u Hrvatskoj, a ne otišli raditi u inozemstvo.

Martinović ističe i da se treba pobrinuti i za umirovljenike koji žive od niskih mirovina. Treba smanjiti i troškove života u gradu, jer na režije otpada četvrtina plaće što je nedopustivo, kaže Martinović, koji će o gradskim problemima i njihovim rješenjima govoriti građanima.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.