Hrvatski radio

Radio Sljeme

Drago Prgomet predstavio program razvoja Zagreba

24.04.2017.

14:19

Autor: Krešimir Vešnik

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika grada Drago Prgomet predstavio je svoj program razvoja grada, ali i kandidate za svoje zamjenike, Nikolinu Brnjac, profesoricu na Fakultetu prometnih znanosti te pravnika, Krunu Katičića.

Programom naziva "Briga za ljude, briga za Zagreb", Drago Prgomet želi razviti i unaprijediti glavni grad. Najavio je izgradnju novih središta okupljanja ljudi i tako od Zagreba stvoriti policentričan grad.

Naveo je i kako će voditi brigu o braniteljima, obnoviti kulturnu baštinu, preseliti Jakuševec, iskoristiti EU fondove, ali i otvoriti "Centralni informatički sustav", Želimo učiniti dostupnim svakom građaninu Grada Zagreba uvid zašto se ili gdje se svaka kuna iz gradskog proračuna uplatila. Nema ništa tajno! Svaki građanin će, kada traži neki dokument, u svakom trenutku znati kod kojeg službenika se nalazi taj dokument i zašto nije taj dokument riješen. Bit će smisao u dvosmjernoj komunikaciji.

Prgomet je predstavio i kandidate za svoje zamjenike, Nikolinu Brnjac, profesoricu zaduženu za razvoj prometa, te pravnika zaduženog za upravljanje gradskom imovinom, Krunu Katičića.

Potonji je najavio reaktivaciju praznih poslovnih prostora povlaštenim cijenama najma, dok je Brnjac najavila izgradnju Jarunskog mosta, rekonstrukciju rotora te integraciju željeznice i gradskog prijevoza.

Mi smo otvoreni, transparentni, odgovorni, ozbiljni i tako ćemo voditi Grad, zaključio je Drago Prgomet.

Na predstavljanju programa bili su prisutni i premijer Andrej Plenković te više HDZ-ovih ministara i saborskih zastupnika koji su tako dali podršku svojem gradonačelničkom kandidatu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.