Hrvatski radio

Radio Sljeme

Drobilica građevinskog materijala stiže u Stenjevec?

26.04.2019.

13:34

Autor: Krešimir Vešnik

Dusko Marusic/PIXSELL

Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / -

Gradska skupština prošli je tjedan prihvatila prijedlog o prodaji gradske čestice privatnoj tvrtci za skladište mineralnih sirovina. Iz gradskog HSLS-a tvrde da je to priprema za postavljanje drobilice građevinskog materijala kojoj nikako nije mjesto u urbanom dijelu Stenjevca.

"Čemu služi mjesna samouprava ako se ne uvažavaju njezine odluke?", pita gradski zastupnik HSLS-a, Darko Klasić.

Osvrnuo se na sjednicu Gradske četvrti Stenjevec na kojoj je prijedlog o prodaji gradskog zemljišta privatnoj tvrtci da bi se objedinile tamošnje čestice za skladištenje mineralnih sirovina, odbijen - Opravdano se iz Gradske četvrti boje da ne bi drobilica završila u Stenjevcu na 400 metara od stambenih zgrada. I građani Podsuseda su odbili takav prijedlog - rekao je Klasić. 

Ipak, za razliku od skladištenja sirovina, postavljanje drobilice je samo mogućnost - Ovo su pretpostavke po onome što smo vidjeli za što je ta tvrtka registrirana i za što se tražila građevinska dozvola; tražila se isključivo za skladište mineralnih sirovina. Vidimo da je već i prije odluke Gradske skupštine tamo postavljen kolosjek za vlak - poručio je Klasić.

A taj je kolosjek, kaže Klasić, napravljen ilegalno - I mi se pitamo što radile gradske službe. U zadnjih nekoliko godina je izgrađen kolosjek kada je to zemljište dano na upotrebu toj tvrtci, ali njoj je dano bez mogućnosti gradnje bilokakvih građevina. Trebalo bi vidjeti na koji način je došlo do toga.

HSLS-ovci će od Grada tražiti očitovanje je li se postupalo po zakonu sa zemljištem koje je dano na upotrebu, kažu, sestrinskoj tvrtci koja gradi sljemensku žičaru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.