Hrvatski radio

Radio Sljeme

Drugi Festival adventskih i božićnih pjesama

28.11.2017.

14:02

Autor: Ivan Fedor

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Zagrebu u petak počinje drugi Festival adventskih i božićnih pjesama. Nastupit će 50-ak zborova i vokalnih ansambala iz svih krajeva Hrvatske, s gotovo 1000 pjevača. Cilj je da Zagreb postane okupljalište domaćih i stranih ljubitelja glazbe poput Beča i Praga.

U Zagrebu u petak počinje drugi Festival adventskih i božićnih pjesama. Nastupit će 50-ak zborova i vokalnih ansambala iz svih krajeva Hrvatske, s gotovo 1000 pjevača. 

Tri tjedna u brojnim zatvorenim, ali i otvorenim prostorima našeg grada, odzvanjat će adventske i božićne pjesme. Neke lokacije na kojima će građani moći uživati najavila je Ivana Lušić, predsjednica Udruge Muzika Nota:

"Građani će moći uživati ispred Hrvatskog narodnog kazališta, Glazbenog paviljona na Zrinjevcu kao i u prelijepim prostorima našega Grada: Muzeju za umjetnost i obrt, Muzeju MIMARA, palači Dverce, crkvi sv. Katarine, crkvi sv. Franje Ksaverskog te Arheološkom muzeju."

Festival ima humanitarnu notu:

"Organiziramo i humanitarnu akciju Djeca za djecu namijenjenu djeci iz socijalno ugroženih obitelji koja su oboljela od malignih bolesti. Nama je želja ne samo da prikupimo određenu financijsku pomoć za njihove obitelji, već da tim obiteljima pružimo potporu i osjećaj da nisu sami", naglasila je Ivana Lušić.

Ovaj festival doprinjet će tome da se u predblagdansko doba čuju i domaći božićni napjevi, istaknuo je Tomislav Šaban, glavni tajnik Hrvatskog društva skladatelja:

"I to tako da promovira izvornu hrvatsku glazbu, bilo da je riječ o tradicijskoj glazbi, ali isto tako i autorsku glazbu koja je pisana za zborove klape i svemu onome primjereno sve ono što se zbiva u adventsko vrijeme."

Ulaz na sva događanja je slobodan, a festival traje do 21. prosinca.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.