Hrvatski radio

Radio Sljeme

Drugi po redu festival "Brave New World" u prostorima HUB-a 385

27.04.2017.

12:46

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovogodišnje izdanje Festivala "Kreativnih tehnologija" ponovno će okupiti mnoštvo inovatora i entuzijasta svih generacija koji će moći besplatno sudjelovati u brojnim radionicama za djecu i odrasle i predavanjima domaćih i svjetskih stručnjaka.

Cijeli će događaj otvoriti Michela Magaš, dobitnica nagrade Europske unije za inovatoricu 2017. godine i osnivačica Stromatolitea, britanskog labaratorija za inovacije. 

Program festivala sastoji se od Hack, Make & Play konferencije na kojoj međunarodni stručnjaci prenose svoja znanja i iskustva, niza radionica za djecu i odrasle, sajma inovacija, utrke dronova, raznih futurističkih meetupa, izložbe električnih automobila te mnoštva zabavnog i inspirativnog sadržaja.

Zajedno sa Drone Racing Team Croatia organizirana je i prva Zagreb Open utrka dronova na kojoj će sudjelovati dvadesetak najboljih pilota iz regije. Tijekom utrke gledatelji će moći pratiti cijeli događaj kroz "oči" pilota tj. vide feed će se prenostiti i na internetu.

S ciljem upoznavanja djece s različitim područjima STEM (science, technology, engineering i mathematics) organizirano je i niz radionica koje kombiniraju učenje, istraživanje i igru kako bi najmlađi ušli u čudesan svijet robotike, mehanike i programiranja i to na zabavan i motivirajući način.

Sudjelovanje na Brave New Worldu je potpuno besplatno za sve.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.