Hrvatski radio

Radio Sljeme

Drugi Zagreb Advent run 2017.

10.12.2017.

11:05

Autor: Antonia Ćosić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

1300 trkača danas je sudjelovalo u drugom izdanju utrke Zagreb Advent Run 2017. Cilj utrke je promocija sporta i zdravog načina života, ali i dodatno obogaćivanje adventske ponude. Svi su ponosno trčali za djecu oboljelu od malignih bolesti.

Vilenajci, jelke, sobovi, djedovi i bake Mraz danas su sudjelovali u utrci na 5 i 10 kilometara te prošli najatraktivnijim adventskim lokacijama, poput Trga bana Jelačića i Zrinjevca. Start je, u ime gradonačelnika Grada Zagreba, označio pročelnik GU za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić.

Cilj utrke je promocija sporta i zdravog načina života, ali i dodatno obogaćivanje adventske ponude. Također, utrka ima i h umanitarni karakter pa su svi ponosno trčali za djecu oboljelu od malignih bolesti. Naime, sva sredstva namijenjena su udruzi Ljubav na djelu

Danas se Djed Mraz nadao da će biti prvi na cilju, kao što se Zagreb nada da će imati najbolji advent u Europi. Još je jedan dan ostao za glasanje, a možda je Advent run bio točka na i.

 

PROMET:

Nema vožnje kroz centar grada za vrijeme trajanja utrke: Izmijenjenim trasama vozit će i tramvaji. Od 9.10 do 11.30 sati neće voziti preko Trga bana Jelačića, već obilazno, preko Glavnog kolodvora. Skraćno će voziti i autobusna linija 118, a zbog utrke će biti onemogućena vožnja turističkog vlakića i Veselog božićnog tramvaja.

Kako navode iz zagrebačke policije, od 8 do 12.30 sati za promet se zatvara Ulica I. Kršnjavog, a od 9.30 do 11.30 sati Žerjavićeva – istočna strana Trg J.J. Strossmayera i N.Š. Zrinskog – sjeverna strana Trga N.Š. Zrinskog – Praška – Trg bana J. Jelačića – Ilica, od Trga bana J. Jelačića do Krajiške – Krajiška – Deželićeva – Kačićeva – Klaićeva – Hochmanova – Savska, sjevernije od Vodnikove – ostale prometnice koje prolaze preko trase utrke.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.