Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dva odbora odbila prijedlog proračuna

23.11.2017.

15:58

Autor: Krešimir Vešnik

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Odbijen je prijedlog proračuna za sljedeću godinu na Odboru za komunalno gospodarstvo i Odboru za kontrolu. Prvo od dva čitanja prijedloga bit će za tjedan dana, 30. studenog na sjednici Gradske skupštine.

Nakon rasprave članovi Odbora za komunalno gospodarstvo i Odbora za kontrolu odbili su prijedlog proračuna za 2018 godinu. Vjera Salopek, pročelnica Gradskog ureda za financije predstavila je proračun koji iznosi oko 9 milijardi i 340 milijuna kuna od čega se 7.5 milijardi kuna realizira preko računa proračuna, a ostali iznos preko računa proračunskih korisnika.

Pročelnici su bila postavljana brojna pitanja pa je tako člana HDZ-a, Kazimira Ilijaša zanimalo zašto je u proračunu "Arena Zagreb" stavljena pod sportske objekte, Po kojem je kriteriju "Arena" sportski objekt? Sad, 25. studenog nastupa Petar Grašo, poznati sportaš, a 26. Luis Fonsi, a 1. prosinca Parni valjak. Neka mi se to objasni. Ja sam mislio da je to multifunkcionalna dvorana.

Odgovor o svim sportskim objektima gradski zastupnici će dobiti napismeno baš kao i odgovore na pitanja o broju zaposlenih u gradu, ali i o analizi gradskih ureda, prihodima od imovine, fiksnim troškovima. Odgovori bi trebali biti poslani do sjednice Gradske skupštine za tjedan dana.

Na proračun se osvrnuo i SDP-ov zastupnik Zvane Brumnić koji ga je nazvao "političkim dokumentom", I onda što vidimo iz tog "političkog dokumenta"? Da nam je glavna riječ stabilizacija. Što stabiliziramo? Ono što smo radili u prošlosti. Što nam je izazov? Nemamo baš puno izazova jer nemamo puno novaca, odnosno pokušavamo preživjeti s onime što imamo.

Odbijanje prijedloga znak je gradonačelniku da će između dva čitanja proračuna zasigurno biti potrebne njegove promjene.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.