Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dvorišta - "Svatko ima svoju priču"

16.07.2016.

09:32

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovogodišnja manifestacija "Dvorišta" službeno je i svečano otvorena sinoć. Tako da će zainteresirani po treći put moći zaviriti iza pročelja gornjogradskih palača i kurija i otkriti neka od skrivenih blaga. Manifestacija traje do 24. srpnja.

Svoja vrata dvorišta otvaraju u 18.00h i u njih zaviriti možete sve do ponoći. Ove godine možete upoznati sljedeće gornjogradske lokacije:

Demetrova 11: Palača Balbi

Opatička 29: Palača Erdödy-Drašković

Mletačka 8: Atelijer Meštrović

Opatička 19: Privatno dvorište

Basaričekova 11: Privatno dvorište

Opatička 10 (novo za 2016. godinu): Hrvatski institut za povijest

Opatička 27 (novo za 2016. godinu): Dvorište Kuće Frigan

Osim upoznavanja kulture i povijesti Grada, posjetitielji manifestacije Dvorišta - imat će priliku i - uživati u dobroj glazbi, te izabrati nešto iz zanimljive ponude hrane i pića.

Tako primjerice, u dvorištu Basaričekove 11 u kojemu je sniman najzagrebačkiji od svih filmova – remekdjelo Kreše Golika “Tko pjeva zlo ne misli” možete predahnuti uz uz gemišt i zabaviti se uz starogradske popevke.

Još jedan antologijski hrvatski film – “Glembajevi” Antuna Vrdoljaka - sniman je u dvorištu Hrvatskoga instituta za povijest, u Opatičkoj 10 - koje je novitet u ponudi scjelokupne manifestajie "Dvorišta".


 
I ne zaboravimo - ulazak u Dvorišta je besplatan!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.