Hrvatski radio

Radio Sljeme

14:43 / 25.09.2017.

Autor: Krešimir Vešnik

Edukacijom do smanjenja broja stradale djece u prometu

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pored Osnovne škole Gustava Krkleca prije desetak dana otvoren je prometno-edukacijski poligon za pješake i bicikliste. Osim za natjecanja školskih prometnih jedinica, služit će i za edukaciju djece iz cijele Hrvatske.

Za izgradnju prometno-edukacijskog poligona za pješake i bicikliste, Grad je izdvojio oko 2 milijuna i 500 tisuća kuna.

Na njemu će, osim organiziranja natjecanja, školska prometna jedinica Osnovna škola Gustava Krkleca educirati učenike svih razreda o prometnoj kulturi, najavio je voditelj školske prometne jedinice, Josip Funtak, Glavni cilj školskih prometnih jedinica, djece od šestog do osmog razreda, da steknu praktična i teoretska znanja da budu što sigurniji i odgovorniji sudionici u prometu, a onda kasnije, kao članovi, ta svoja znanja prenose i djeci u vrtiću preko predavanja, prezentacija, izrade panoa i svega ostalog.

Projekt školskih prometnih jedinica provodi se zadnjih 20-ak godina i u njemu sudjeluje oko 30 zagrebačkih škola.

Djeca nam veoma malo stradaju kao pješaci ili biciklisti nego najviše kao suputnici u vozilima svojih roditelja, ističe Funtak.

Razlog smanjenja broja stradale djece, osim školskih prometnih jedinica, je i prometno-edukativna akcija Sigurno u prometu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.