Hrvatski radio

Radio Sljeme

Edukativni seminar "Politička komunikacija i odnosi s javnošću"

14.07.2017.

13:49

Autor: Krešimir Vešnik

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Edukativni seminar "Politička komunikacija i učinkoviti odnosi s javnošću" organizirao je u Tribini Grada Zagreba Forum mladih Gradske organizacije Stranke rada i solidarnosti. Seminarom su predavači upoznali polaznike o ključnim znanjima u političkoj komunikaciji i odnosima s javnošću.

Vodeći hrvatski teoretičari s područja političke komunikacije i odnosa s javnošću, polaznike upoznaju s važnošću i načinom komunikacije u političkom djelovanju.

Među njima je i profesorica s Fakulteta Političkih znanosti, Smiljana Leinert Novosel, koja objašnjava o kakvom je seminaru riječ, Radi se o seminaru koji, zapravo, pokušava odgovoriti na pitanje: Koliko je važna komunikacija u politici? Mislim da je ona izrazito važna jer od komunikacije sve počinje.

"Komunikacija općenito jedan je od ključnih preduvjeta za uspjeh u politici" upozorava jedan od predavača, Božo Skoko, Mogućnost da ono za što se zalažete, borite na jednostavan način približite građanima i biračima, mislim da je jedan od ključnih aduta u rukama svakog mladog političara.

Danas u političkoj komunikaciji veliku ulogu igraju i društvene mreže, Kada radimo analizu onda vidimo da veliki broj naših političara se ne zna služiti društvenim mrežama. Brkaju privatno i javno, plasiraju sadržaje koje kasnije moraju demantirati jer ako ste javna osoba, sve što objavite pa makar i na privatnom Facebook profilu to postaje javna informacija. Trebalo bi mudrije dijeliti privatnu od javne komunikacije, rekao je Skoko.

Osim s političome komunikacijom, polaznici su upoznati i s njihovom ulogom u kreiranju suvremene politike i upravljanju vlastitom karijerom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.