Hrvatski radio

Radio Sljeme

Eko akademija u Zoološkom vrtu

19.03.2019.

09:13

Autor: Mario Mihaljević

Martina Popovcic/PIXSELL

Martina Popovcic/PIXSELL

Foto: - / -

Tijekom proljetnih školskih praznika u Zoološkom će se vrtu održati Eko akademija, edukativno-zabavni program namijenjen učenicima od 2. do 6. razreda. Eko akademija održavat će se svakodnevno od 23. do 27. travnja u dvama terminima - između 8 i 14 te 12 i 18 sati.

Već drugu godinu zaredom Eko akademija obuhvaća dva različita šestosatna programa: Male istraživače i Kreativne genijalce. Znatiželjniji školarci mogu ih upisati oba te tako u Vrtu provesti dva dana.

Programi imaju različite polazne točke i edukativne cjeline no dovode do istog cilja - povećanja svijesti najmlađih o važnosti zaštite prirode. Mali istraživači u Zoološkom će vrtu istraživati biljni i životinjski svijet, doznat će kako se pročišćava voda, izgrađuje biorazgradivi lončić za cvijeće, siju biljke te izrađuju lovke za beskralješnjake.

U Vrtu će obići i ugrožene životinjske vrste te igrajući se učiti kako upravljati uzgojnim programima ugroženih vrsta u zoološkim vrtovima. Dio je to onog manje vidljivog posla djelatnika vrtova. Naime, oni se susreću s različitim izazovima kako bi u zoološkim vrtovima zadržali stabilnu populaciju onih vrsta kojima u prirodi prijeti izumiranje.

Program Kreativni genijalci orijentiran je na korištenje kreativnosti pri rješavanju problema. Kroz zabavne zadatke djeca uče o prilagodbi životinja okolišu, njihovoj komunikaciji te stradavanju ptica zbog udara o staklene površine.

Sudjelovanje u Eko akademiji stoji 70 kuna dnevno što uključuje i užinu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.