U organizaciji Udruženja vinarstva pri Hrvatskoj Gospodarskoj Komori te udruga Graševina Croatica, Vina Dalmacije i Hortus Croatiae, kušanje graševina, pošipa i drugih sorti održava se u hotelu Westin.
31.01.2018.
16:11
Autor: Boris Bogić
U organizaciji Udruženja vinarstva pri Hrvatskoj Gospodarskoj Komori te udruga Graševina Croatica, Vina Dalmacije i Hortus Croatiae, kušanje graševina, pošipa i drugih sorti održava se u hotelu Westin.
En Primeur je jedinstveni event kušanja mladih vina zadnje berbe i crvenih vina starijih godišta, ali onih koja još nisu ponuđena tržištu.
To su prva kušanja vina, organizirana kako bi stručna javnost i svi ljubitelji vina spoznali potencijal vina koja će tek doći u ponudu. Klimatske prilike u 2017. godini uvjetovale su ranije dozrijevanje grožđa i pomaknule berbu čak do dva tjedna prije uobičajenih termina redovnih berbi.
Na ovogodišnjoj manifestaciji predstavit će se 54 vinara iz Slavonije i Podunavlja, Dalmacije te Međimurja sa više od 200 što bijelih, crnih i rose vina.
Događaj traje do 19 sati do kad možete slobodno degustirati mlada hrvatska vina.
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora