Hrvatski radio

Radio Sljeme

Energetski obnovljen Dom zdravlja u Cvjetnom naselju

02.10.2020.

13:38

Autor: Krešimir Vešnik

Energetski obnovljen Dom zdravlja u Cvjetnom naselju

Energetski obnovljen Dom zdravlja u Cvjetnom naselju

Foto: - / -

Dom zdravlja u Cvjetnom naselju energetski je obnovljen. Posjetio ga je tijekom obilaska Gradske četvrti Trnje gradonačelnik Milan Bandić. Obišao je i radove na požarnom putu na Osnovnoj školi Grigora Viteza te Koturašku ulici. Pokraj nje energetski se pak obnavlja Osnovna škola Tina Ujevića.

Oko 6 tisuća građana gravitira Domu zdravlja u Cvjetnom naselju. Sada će svoje preglede obavljati u energetski obnovljenom Domu, ističe njegova ravnateljica Antonija Balenović - Uloženo je oko 900 tisuća kuna. Polovica je toga bespovratno. Sada je ova zdravstvena stanica kompletno uređena jer je ranije bila investicija od strane Doma zdravlja za obnovu krova i unutrašnjosti tako da su svi certifikati sukladni najnovijim smjernicama Europske unije.

Energetski se obnavlja i Osnovna škola Tina Ujevića. Radovi bi trebali biti gotovi za 8 mjeseci - Nakon školske dvorane, nakon uređenja za rad u jednoj smjeni, imamo i energetsku obnovu. Imat ćemo potpuno novu školsku zgradu koja će proizvoditi vlastitu energiju - rekao je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, Ivica Lovrić.

Pokraj škole, na priključnoj cesti za Koturašku ulicu, 30-ak stanovnika je dobilo kanalizaciju. Idući tjedan će se taj dio početi asfaltirati. Gotovo je pak asfaltiranje i rekonstrukcija kolnika od Petog Trnjanskog nasipa do Starotrnjanske ulice - Oko 500 tisuća kuna smo uložili ove godine za sanaciju polovice ove ulice, a druga polovica slijedi iduće godine - napomenuo je predsjednik Vijeća Gradske četvrti Trnje, Mato Bartoluci.

A za dva tjedna požarni put trebala bi dobiti Osnovna škola Grigora Viteza. Vrijednost radova je oko 230 tisuća kuna.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.