Hrvatski radio

Radio Sljeme

Etlinger: Bit ću drugačiji predsjednik zagrebačkog SDP-a

01.07.2017.

13:27

Autor: Krešimir Vešnik

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dominik Etlinger, tajnik zagrebačkog SDP-a i bivši vjećnik u Gradskoj skupštini, najavio je svoju kandidaturu za predsjednika zagrebačkog SDP-a. Nakon lošeg rezultata stranke na lokalnim izborima u Zagrebu, kaže da je odlučan osnažiti istu i postati novi, drugačiji predsjednik gradskog SDP-a.

Svoju najavu kandidature Etlinger je objavio pod sloganom "drugačije", Moramo promijeniti sebe kako bi mogli mijenjati stvari. Moramo biti drugačija organizacija koja kreira, promovira i provodi politike koje su usmjerene ka rješavanju realnih problema naših sugrađanki i sugrađana.

Nastavlja, Također, mi moramo imati i drugačije vrijednosti, ispravne, prave vrijednosti. Moramo njegovati otvorenost, otvorenost prema novim ljudima, prema novim idejama i moramo biti uključivi pogotovo prema onima koji razmišljaju drugačije od nas.

Smatra da su za loš rezultat na lokalnim izborima krivi svi u SDP-u te da je potrebno pronaći razloge takvog rezultata.

Izbori bi trebali biti na jesen, Nije bitno tko će biti protukandidat, niti koliko će ih biti. Bitno je da se vodi argumentirana, konstruktivna kampanja, da se svi okupimo oko ideja i da se ne dijelimo na međuljudskim odnosima. Mislim da je to nepotrebno i neodgovorno, zaključio je Etlinger.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.