Hrvatski radio

Radio Sljeme

Etlinger napao gradonačelnika - sporan ugovor o pročistaču

01.12.2015.

11:24

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U aktualnom satu ponovno se raspravljalo o nepovoljnom koncesijskom ugovoru za gradski pročistač otpadnih voda. SDP-ov zastupnik Dominik Etlinger pitao je hoće li se ugovor napokon revidirati s obzirom na golemu zaradu koncesionara.

Gradonačelnik je uzvratio pitanjem o koncesijskom ugovoru za Zračnu luku.

Kada već govorite da je ovo na štetu Zagrepčana, a na korist koncesionara, vi ste zakon mijenjali da bi mogli potpisati s Francuzima ugovor za zračnu luku. Da sam ja to napravio nikada ne bih izišao iz Remetinca.

Dominik Etlinger je izjavio da će koncesionar gradskog pročistača ostvariti profit od čak 6 milijardi kuna. Tim bi se novcem, dodao je, moglo izgraditi oko 215 škola, 430 vrtića, 500 dvorana, 45 kongresnih centara, 27 tisuća kilometara vodovoda.

Osim što je kolegi Etlingeru poručio da zbraja kruške i jabuke, gradonačelnik Bandić je opovrgnuo njegove informacije o tome da naknadu za pročišćavanje otpadnih voda plaćaju građani koji nisu spojeni na pročistač. Gradonačelnik je pojasnio da bi oni smjeli plaćati samo naknadu za razvoj tog sustava te da će do kraja iduće godine svi biti spojeni na gradski pročistač otpadnih voda.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.