Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Europa Donna Zagreb Pink Run" 22. ovog mjeseca

12.09.2018.

09:55

Autor: Mia Majić

Zarko Basic/PIXSELL

Zarko Basic/PIXSELL

Foto: - / -

Izađi na zrak i pobijedi mrak moto je ovogodišnje utrke "Europa Donna Zagreb Pink Run" koja će se održati 22. ovog mjeseca na Bundeku. Riječ je o utrci humanitarnog karaktera, s ciljem podizanja svijesti o zdravom načinu života, a osim utrke posjetitelje očekuju i zanimljive radionice.

Humanitarna utrka Europa Donna Zagreb Pink Run ujedno je i najava "ružičastog mjeseca" listopada, koji je svugdje u svijetu posvećen borbi protiv raka dojke. A upravo zdravi stilovi života, počevši od pravilne prehrane i tjelesne aktivnosti pa do redovitih liječničkih pregleda, važni su za očuvanje zdravlja i rano otkrivanje bolesti koje spašava živote naglasila je predsjednica udruge Europa Donna Hrvatska Vesna Ramljak najavivši događaj. Cjelodnevno druženje predvidjeli smo kao jedno obiteljsko druženje jer smo osim utrke predvidjeli i kutak za djecu gdje će se ona moći zabaviti, a imat ćemo i edukativni punkt gdje će se posjetitelji moći informirati o bolestima dojke, a imat će i mogućnost nutricionističkog savjetovanja, istaknula je. 

Zanimljivost ove utrke je da svaki sudionik može odabrati dužinu koju će istrčati. Budući da je staza na Bundeku kružna i duga 5 kilometara, moguće je odabrati jedan ili dva kruga, odnosno rutu dugu 5 ili 10 kilometara, dodala je Ramljak. 

Spomenuto sportsko-edukativno događanje zaokružit će večernji koncert, a posjetitelje očekuju i uvijek atraktivne nagradne igre.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.