Hrvatski radio

Radio Sljeme

Europski biciklistički izazov za štićenike Dječjeg doma Zagreb

03.05.2017.

12:49

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon uspješnih prošlogodišnjih rezultata, grad Zagreb se i ove godine po treći put natječe u Europskom biciklističkom izazovu pod sloganom "Vozim za Zagreb, vozim za sebe!" Projekt traje do 31.svibnja.

Europski biciklistički izazov je projekt koji je pokrenuo grad Bologna s ciljem natjecanja europskih gradova kako bi potaknuli građane da se umjesto automobila voze biciklom,  zdravijim i čišćim oblikom prijevoza.

Da bi građani sudjelovali u ovom projektu moraju sa internetske stranice cyclingchallenge.org  skinuti  mobilnu aplikaciju pod nazivom Naviki te skupljati potrebne kilometre za grad Zagreb. Mobilna aplikacija Naviki je besplatna, i dostupna svim korisnicima pametnih telefona.

Ovaj projekt ima i humanitarnu notu. Naime bicikliranjem se kilometri preračunavaju u kune, a sav iznos koji se skupi namijenjen je štićenicima dječjeg doma Zagreb. Organizatori očekuju da će se do 31. svibnja skupiti 60 tisuća kilometara.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.