Hrvatski radio

Radio Sljeme

Excuse me officer…

17.03.2023.

15:00

Autor: Nevena Saraga

Svečanost "Excuse me officer…." i predstavljanje priručnika

Svečanost "Excuse me officer…." i predstavljanje priručnika

Foto: Sanjin Strukić / PIXSELL

Program „Excuse me officer…“ i prigodni priručnik predstavljeni su danas u Kaptol Boutique Cinema, a rezultat su suradnje Ministarstva unutarnjih poslova RH - Policijske uprave zagrebačke i Turističke zajednice grada Zagreba u sklopu projekta „Strani jezik u turističke svrhe za policijske službenike“.

Posjetitelji našeg grada najviše se obraćaju upravo policajcima koje smatraju osobama od punog povjerenja koje će im pružiti potrebne informacije. I zato je Policijska uprava zagrebačka, u suradnji s Turističkom zajednicom, još 2018. pokrenula projekt pod nazivom „Strani jezik u turističke svrhe za policijske službenike“, kako bi se sa stranim turistima ostvarila kvalitetna komunikacija.


Kako to izgleda u praksi, na zagrebačkim ulicama, i koliko je do sada policajaca prošlo ovo usavršavanje, objašnjava voditelj službe prevencije Policijske uprave zagrebačke Velimir Tišma:

- Do sada su tečaj prošla 23 polaznika, krenuli smo s engleskim jezikom. Imali smo veliki interes među policijskim službenicima, pogotovo zato što je i sama profesorica ova predavanja jako dobro pripremila. Bilo je dosta terenske nastave, a i strani su posjetitelji jako zadovoljni. Lijep projekt koji je primjenljiv u praksi.


Tečajeve učenja riječi i izraza vezanih uz policijski posao i upoznavanje grada Zagreba provodi profesorica engleskog i njemačkog jezika i turistička vodičica Dora Fila Butković koja ističe kako je ovo bio njen najljepši posao do sada.


Edukaciji će pomoći i danas objavljeni priručnik, a suradnja Policijske uprave zagrebačke i Turističke zajednice grada Zagreba, nastavlja se provedbom novih tečajeva i to na njemačkom jeziku.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.