Hrvatski radio

Radio Sljeme

Fakultet filozofije i religijskih znanosti prvi u cijelosti obnovljen

25.04.2023.

16:29

Autor: HRT RadioSljeme

Fakultet filozofije i religijskih znanosti

Fakultet filozofije i religijskih znanosti

Foto: Robert Anic / PIXSELL

Prvi fakultet cjelovito obnovljen nakon potresa je onaj Filozofije i religijskih znanosti na Jordanovcu. Podrhtavanje tla u našem gradu, a naknadno i na Banovini, oštetilo je sjeverno krilo zgrade fakultete te njegovu knjižnicu. 

Više od 820 tisuća eura koštala je cjelovita obnova Fakulteta filozofije i religijskih znanosti oštećenog u potresu. Potresu koji je, istaknuo je dekan Fakulteta Ivan Šestak, među ostalim, potaknuo more solidarnosti koja čini čuda - Solidarnost je bila odlučujuća u provedbi sanacije štete od potresa i na ovim našim zgradama, a uvjereni smo da će ona svoje plodove ostaviti u obnovi još mnogih zgrada u Zagrebu i njegovoj okolici.


Agronomski, Kemijski te Fakultet političkih znanosti pri svojem su završetku cjelovite obnove - Nije to vraćanje u prvobitno stanje, nego će se sve te zgrade koje su oštećene u potresu u zagrebačkom Sveučilištu temeljito, kompletno obnoviti. Ne samo zakrpati ono što je bilo predviđeno Fondom solidarnosti, vraćanje u prvobitno stanje nego će se dignuti visoku protupotresnu razinu - rekao je Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs


Trenutno se obnavljaju 22 fakulteta zagrebačkog sveučilišta.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.