Hrvatski radio

Radio Sljeme

Fakultet političkih znanosti slavi 55. godina postojanja

07.11.2017.

14:34

Autor: Davor Šalat

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Fakultet političkih znanosti svečanom sjednicom obilježio je 55. godina postojanja. To je bio prvi takav fakultet u socijalističkim zemljama, a do danas je jedini takve vrste u našoj zemlji. Fakultet političkih znanosti osnovan je 1962. u zgradi u Lepušićevoj ulici.

Fakultet do danas muku muči s prostorom, a u Gradu razmatraju mogućnost gradnje nove zgrade. Prostor je skučen, no u znanstvenu i obrazovnu vrsnost fakulteta nema sumnje.

Nastava se izvodi na prediplomskom i diplomskom studiju politologije i novinarstva, dok se na poslijediplomskoj razini izvode specijalistički i doktorski studiji. Na fakultetu su aktivna tri medija: naš najstariji medij - Radio Student koji slavi 21. rođendan, Televizija student koja slavi 5. rođendan i novine Global s 3. rođendanom, istaknula je dekanica Lidija Kos Stanišić.  

Na svečanosti na Fakultetu političkih znanosti predane su nagrade najboljim studentima, a zaključeno je da po svojim profesorima i studentima fakultet ima iznimno važnu ulogu u društvenom životu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.