Hrvatski radio

Radio Sljeme

Festival društvenih igara na čak dvije lokacije u gradu

28.05.2023.

11:38

Autor: Radio Sljeme

Društvene igre

Društvene igre

Foto: Marko Lukunić / Pixsell

Centar za kulturu Trešnjevka (CKT) i Terrible Creations po prvi puta zajedničkim snagama organiziraju Festival društvenih igara, i to na dvije lokacije. Prvi dio programa namijenjenog djeci i roditeljima održava se do 14 sati u Centru za kulturu Trešnjevka, dok će se onaj za malo starije fanove društvenih igara održavati od 16 do 2 sata iza ponoći u kafiću Crni Mačak u Mesničkoj.


- Imamo predavanja koja su posvećena prvenstveno obiteljima, roditeljima i djeci koji još možda uče o tom svijetu društvenih igara, imamo predavanja i o "Dungeons and dragons" i drugim raznim igrama i kako, recimo, uključiti igru ili kako koristiti igru u odgoju djece. Kasnije ćemo imati još jednu radionicu u kojoj će naš Matija pokazati kako razviti svoju igru. Od 16 sati do 2 sata iza ponoći nastavljamo u Crnom mačku u Mesničkoj 12. Taj dio je više posvećen odraslima ili nekima koji su već u tom svijetu društvenih igara malo zagriženiji. Imamo stručna predavanja, igraonice, radionice i na kraju će biti after party gdje se mogu svi zajedno družiti. Cijeli program je besplatan i svi su dobro došli - najavio je Ivan Hromatko iz CKT - a.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.