Hrvatski radio

Radio Sljeme

12:32 / 06.07.2016.

Autor: Irena Dizdarević

Festival Orgulje Zagrebačke katedrale 2016.

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pred nama je sedmo izdanje Festivala Orgulje Zagrebačke katedrale i to na našim najvećim i najvrijednijim orguljama iz 1855. godine njemačkog graditelja Walckera. Svi koncerti počinju u 20.00h i kao do sad ulaz je slobodan.

Festival ove godine otvara austrijska orguljašica Ulrike Theresia Wegele u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom i Zajednicom Austrijanaca grada Zagreba.

Ovog ćemo ljeta imati priliku, uz umjetničlkog voditelja Edmunda Andlera Borića, te njegovog gosta na oboi našeg proslavljenog Branka Mihanovića slušati i jednog od vodećih orguljaša SAD-a Natahana Laubea.

U kolovozu nam se predstavlja  mlada hrvatska orguljašica Katarina Javora, a uz nju mladi  trombonist Ivan Mučić.  U suradnji s Talijanskim  kulturnim institutom dolazi nam orguljaš Manuel Tomadin, a za kraj kolovoza čeka nas sjajni finski orguljaš Tuomas Pyrhoenen u suradnji s Veleposlanstvom Finske.

Rujan je rezrviran za domaće snage za katedralnog orguljaša Nevena Kraljića, te našeg sjajnog Pavu Mašića i virtuoza na violini Gorana Končara.

Više informacija i detaljan program potražite na stranicama Festivala orgulja

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.