Hrvatski radio

Radio Sljeme

Festival proljeća u Zoološkom vrtu

16.03.2021.

14:10

Autor: Nevena Saraga

Foto: ZOO

Foto: ZOO

Foto: - / -

Nakon velikog uspjeha Adventa u Zoološkom vrtu grada Zagreba započele su pripreme za prvi Festival proljeća, koji će početi u subotu, 20. ožujka, a trajat će do 11. travnja. Osim uskrsnog ukrašavanja, pripremljen je i bogat program.

Festival proljeća u Divljem srcu grada, novu manifestaciju koja povezuje buđenje prirode, u prvom redu biljnog i životinjskog svijeta s uskrsnim običajima, najavila je današnja akcija oslikavanja velikih uskrsnih jaja.

- Ponukani uspjehom ovoga Adventa, kada nas je posjetilo 40 000 ljudi, željeli smo napraviti nešto što će trajati duže. Osim ovih deset divno oslikanih jaja raznih pojedinaca, likovnih umjetnika i udruga, radimo svaki vikend edukativne ture usmjerene prema ornitologiji i mladuncima, razne zabavne igre, kako bismo djecu kroz njih naučili nešto o biološkoj raznolikosti i očuvanju prirode. Bit će i nekoliko koncerata tijekom festivala koji traje tri tjedna, ističe ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba Damir Skok.

Velika uskrsna jaja danas su oslikavali street art umjetnik Boris Bare, studenti Akademije likovnih umjetnosti, polaznici Centra za likovni odgoj, članovi Likovnih udruga i Udruge invalida rada, učenici i umjetnici, a akciji su se pridružili i vatrogasci iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba.

Nakon oslikavanja i sušenja pisanice načinjene od stiropora, visoke 125 centimetara bit će raspoređene po Zoološkom vrtu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.