Hrvatski radio

Radio Sljeme

Festival znanosti ponovno se vraća programima uživo

02.05.2022.

11:37

Autor: Radio Sljeme

Festival znanosti

Festival znanosti

Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

Nakon dvije pandemijske godine i održavanja isključivo mrežnim putem, počinje novo, neposrednije, izdanje Festivala znanosti. Festival se vraća programima uživo i kontaktu s publikom, ove godine u rekordnih 37 gradova. 

Glavna je tema život - tema koja se obrađuje sa znanstvenog, edukativnog i kulturološkog stajališta, a sama po sebi se pokazala kao bitna u ovim pandemijskim vremenima koja su potaknula brojna pitanja, među ostalim i o krhkosti života, o vrijednostima u životu i kako znanost utječe na život, kako ga može učiniti duljim i boljim. Ponovno trebamo vratiti komunikaciju znanosti i publike i povjerenje u znanost bez koje je puno toga danas ne bismo uživali - najavio je koordinator programa, Marijo Zrna.Dodao je kako će se najveći dio programa održati u Tehničkom muzeju "Nikola Tesla" te na još sedam lokacija:- Samo u Muzeju imamo 5 izložbi, 47 predavanja, 61 prezentacija i 97 radionica. Ako kažem da u Zagrebu sudjeluje 400 - tinjak sudionika ili na nivou Hrvatske gotovo 2000 ljudi iz različitih područja znanosti, mislim da je to dovoljno samo po sebi. Osim života, bavimo se i drugim aktualnim temama iz znanosti, astronomijom, biologijom, fizikom, dakle, različitim područjima - .Festival traje do subote, 7. svibnja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.