Hrvatski radio

Radio Sljeme

Forum mladih SDP-a dijelio novčanice s Bandićevim likom

09.12.2020.

11:47

Autor: Mario Mihaljević

Forum mladih SDP-a dijelio novčanice s Bandićevim likom

Forum mladih SDP-a dijelio novčanice s Bandićevim likom

Foto: - / -

Članovi Foruma mladih SDP-a jučer su zastupnicama i zastupnicima Gradske skupštine simbolično podijelili novčanice u iznosu od minus milijun kuna. S prednje strane novčanice se nalazi lik gradonačelnika Milana Bandića dok se, s druge strane, nalazi novonastala zagrebačka žičara.

-Ovim performansom, Forum mladih htio je ukazati na sve nedostatke gradskog proračuna te na činjenicu kako prosječan građanin Zagreba, tijekom života izdvoji milijun kuna za gradski proračun. Članovi foruma pozvali su skupštinare, da budu sigurni i upućeni, za što glasaju kada dižu ruke za i protiv gradskog proračuna-. 

U gradskom SDP-u upozoravaju da se građani Zagreba susreću s lošom politikom gradonačelnika Bandića, te dodaju da se ovaj performans, održao u pravom trenutku, kada je u tijeku bila rasprava o prijedlogu gradskog proračuna.

Forum mladih putem svojih amandmana upozorava na podzastupljenost sredstava za sektor mladih i obrazovanja te poziva građane da razmisle što im grad nudi s obzirom na sredstva koja uplate u gradski proračun.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.