Hrvatski radio

Radio Sljeme

Francuska kapa i dioptrijske naočale nisu zavarale policiju - otkriven kradljivac zlatnine

14.09.2023.

15:09

Autor: Radio Sljeme

Ukradena zlatnina

Ukradena zlatnina

Foto: PUZ / PUZ

Zagrebačka policija uhitila je 31-godišnjeg muškarca zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela razbojništva, jedno kazneno djelo krađe i tri kaznena djela krivotvorenja isprave na području Grada Zagreba.

Muškarca se sumnjiči da je 18. srpnja te 1. kolovoza 2023. godine počinio dva kaznena djela razbojništva u dvije zlatarnice  - jednu u Zagrebu u Ulici Vice Vukova u sklopu trgovačkog centra, dok se druga zlatarnica nalazi u Sesvetama u Ninskoj ulici. 


Navedena kaznena djela osumnjičeni je počinio tako da je od zaposlenika zlatarnica prvo zatražio da mu pokažu zlatni nakit, a kada bi ga oni stavili na pult, osumnjičeni je čekao pogodan trenutak kada više nije bilo mušterija unutra, da bi ih napao suzavcem i s pulta uzeo zlatni nakit s kojim bi se dao u bijeg. Prilikom počinjenja navedenih kaznenih djela, osumnjičeni bi se do navedenih objekata dovezao automobilom na koje je stavio nepripadajuće registracijske pločice koje je ranije otuđio s drugih automobila. Maskirao bi se na način da bi na glavu stavio francusku kapu i na oči dioptrijske naočale. Novac koji je zaradio od prodaje otuđenog zlata, trošio bi na kockanje, putovanja i luksuzni način života, priopćila je zagrebačka policija. 


No tu nije bio kraj njegovom razbojničkom pohodu. Osumnjičen je i da je počinio i kazneno djelo krađe na štetu trgovačkog centra u Buzinu, gdje je početkom srpnja došao automobilom na koji je stavio ranije otuđene registracijske pločice da bi iz skladišta ukrao više komada različitih artikala. 


Materijalna šteta iznosi oko 140.715 eura.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici