Hrvatski radio

Radio Sljeme

Gerontološki tulum na Zrinjevcu

29.09.2017.

12:52

Autor: Emina Dabo Hunjak

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uoči Dana starijih osoba, na Zrinjevcu je održan 14. gerontološki tulum. U paviljonu i oko njega odvijao se bogat kulturno-zabavni i rekreativni program s više od 500 sudionika, osoba starije životne dobi.

Gerontološki tulum održan je u organizaciji Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Zakladom Zajednički put, a podržalo ga je i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Na manifestaciji je predstavljen i fond Zaklade "Super seniori" kojim se nastoji osigurati kontinuirano djelovanja udruga koje rade sa starijima.

Važnost skrbi prema građanima starije životne dobi istaknula je Upraviteljica Zaklade, Ines Vrban.

Zaklada Zajednički put jedina je zaklada koja se isključivo bavi podizanjem kvalitete života starijih osoba. Upraviteljica Zaklade, Ines Vrban kazala je kako se nada da će starije osobe kroz razne akcije, fond koji su osnovali, kao i kroz ovu manifestaciju biti što više uključene u društvo.

Oni su tu da daju i da pruže, da podijele s nama, samo ih mi moramo vidjeti, ne smijemo podgrijavati predrasude koje postoje, u koje čak i oni sami vjeruju, da kad odu u mirovinu više nikom nisu potrebni i nemaju što za dati, rekla je Vrban.

Na tulumu su se predstavile brojne udruge umirovljenika, solisti, zborovi, kulturno-umjetnička društva te plesne, rekreativne i kreativne grupe domova za starije i nemoćne osobe sa svojim ručnim radovima te plesnim i glazbenim nastupima. 

Međunarodni dan starijih osoba obilježit će se ove nedjelje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.