Hrvatski radio

Radio Sljeme

GI Narod odlučuje sumnja da je proces netransparentan i kontaminiran

27.10.2018.

14:08

Autor: Margareta Jozinović

Filip Kos/PIXSELL

Filip Kos/PIXSELL

Foto: - / -

Građanska inicijativa Narod odlučuje održala je konferenciju za novinare ispred Državnog odvjetništva u vezi s podnošenjem kaznene prijave DORH-u zbog, kako navode, nestanka knjiga s potpisima za referendum.

Hrvatski sabor i Ministarstvo uprave podnijela su dva različita zapisnika izvješća o broju potpisa kojih smo dostavili. Hrvatski sabor je utvrdio, zajedno sa naših 14 članova, predstavnika Hrvatskog sabora i 3 predstavnika Narod odlučuje, pregledali su knjige i vratili ih u kutije. Zapečatili ih i dostavili Ministarstvu uprave. Radi se o tome da je 10 knjiga iz jedne kutije nije nađeno na ispravnom mjestu, 4 knjige, ukupno od toga, su nedostajale i da je 6 knjiga nađeno u 5 različitih kutija. Mi znamo tko je brojao knjige u Saboru, ali ne znamo tko je to radio u Ministarstvu uprave. Informacija je da to povjerenstvo nije radilo! Znači da postoji jedna netransparentnost u tom cijelom postupku jer ne znamo na koji su se način knjige brojale, s njima postupalo. Obzirom na sve nelogičnosti postoji velika sumnja u netrasparentnost i kontaminiranost cijeloga procesa što daje veliku sumnju da Ministarstvo i povjerenstvo ministra Kuščevića nije odradilo dobar posao i da GI Narod odlučuje ima dovoljan broj potpisa na temelju njihovih manipulacija od potpisa do svih procedura, naglasila je članica inicijative Natalija Kanački. 

Spomenuta građanska inicijativa će podnijeti, zbog svega navedenog, kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja radi zlouporabe dužnosti i krađe.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.