Hrvatski radio

Radio Sljeme

Glazbena škola Blagoja Berse, do Nove godine, na novoj adresi

16.04.2021.

10:45

Autor: Anamarija Knezović Kaurić

foto: Radio Sljeme

foto: Radio Sljeme

Foto: - / -

Glazbena škola Blagoja Berse, na Novu bi godinu, trebala dobiti najbolji mogući dar - novu školsku zgradu. Bit će to u Frankopanskoj 8, na mjestu dosadašnje Hotelijersko-turističke škole koja se, pak, seli na Botićev trg.

Time će petstotinjak učenika glazbene škole, nakon 73 godine postojanja na različitim lokacijama, dobiti jedinstvenu adresu. Za ravnatelja, Mislava Defara, bit će to veliko olakšanje jer škola već predugo živi boemskim životom:

- Sve potrebne prostorije, svi uvjeti za izvođenje nastave će ovdje biti pokriveni. Nećemo više bit' raseljeni na više lokacija. Svi nastavnici, svi učenici će pohađati nastavu u ovom prostoru koji će zadovoljavati sve naše potrebe - kako instrumenata, prostorne - i sve ostale. -

Zagrebački potres ubrzao je planove koji su već postojali i ranije - preseljenje glazbenog učilišta Elly Bašić u Vlašku, škole Blagoja Berse u Frankopansku, a Hotelijersko-turističke škole na Botićev trg. Pročelnik za obrazovanje, Ivica Lovrić:

- Cjelokupna investicija je 39 milijuna kuna bez PDV-a. U to nije uključen namještaj. U tijeku je natječaj javne nabave za namještaj, za instrumente i opremu, pretpostavljamo da će to koštati između 2 i 3 milijuna kuna, ali ne možemo to sa sigurnošću reći dok se pstupak javnog natječaja ne završi. Mi ćemo u cijelosti ovu investiciju prijaviti u Fong solidarnosti i očekujemo da ćemo sva sredstva povući iz Fonda solidarnosti. -

U zagrebačkom potresu stradalo je 175 odgojno-obrazovnih objekata, od čega su 162 obnovljena do rujna prošle godine. Zgrada u Frankopanskoj jedna je od onih 13 čija obnova još traje, a danas je počela druga faza radova koja će potrajati do kraja godine.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.