Hrvatski radio

Radio Sljeme

Glomazni otpad ponovno se prikuplja, čiste se divlji deponiji

20.08.2021.

11:32

Autor: Ivan Hlupić

Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

Nakon što je neko vrijeme odvoz glomaznog otpada bio prekinut, Čistoća je počela čistiti divlje deponije na kojima su ga građani ostavljali. Iz te tvrtke najavljuju da bi sve mogli očistiti za desetak dana.

Dio prikupljenog glomaznog otpada, poput tapeciranog namještaja, privremeno se skladišti u Sesvetskom Kraljevcu kod tvrtke koja ima potrebne dozvole za gospodarenje tom vrstom otpada.

- Nema opasnosti za stanovnike tog dijela grada jer se radi o otpadu koji ne emitira ništa u okoliš, uglavnom tapeciranom namještaju i tepisima, kaže Mirela Strenja iz Čistoće.

Čistoća pokušava uhvatiti korak nakon što ponegdje i tjednima nije odvozila glomazni otpad. Pozivaju građane da se ponovno jave ako imaju potrebu za njegovim zbrinjavanjem. Godišnje u jednom ili dva navrata građani imaju pravo tako zbrinuti do 4 kubika otpada. Strenja poziva građane da nakon što dogovore termin odvoza otpad iznesu na ulicu na dan odvoza a ne i po nekoliko dana ranije kako se to često čini.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.