Hrvatski radio

Radio Sljeme

GNK Dinamo demantira da su braća Mamić izbačeni iz kluba!

04.11.2018.

13:34

Autor: Boris Bogić/Hina

Matija Habljak/PIXSELL

Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / -

Udruga "Dinamo to smo mi" objavila je, a mediji su to prenijeli, da su iz članstva kluba Dinamo izbačeni Zdravko Mamić, Zoran Mamić i Damir Vrbanović, no GNK Dinamo je odmah reagirao službeno demantirajući takve tvrdnje.

Članak 19. Statuta GNK Dinamo navodi kako je Izvršni odbor jedino tjelo kluba koje donosi odluku o brisanju članstva iz kluba, a Izvršni odbor nikada nije donio odluku da se Zdravko Mamić isključi iz članstva kluba.

Isto tako, "prošlog tjedna" nitko nije izvršio uvid u registar članova kako se navodi u priopćenju te slijedom toga niti jedna informacija iz priopćenja nije točna", stoji u službenom priopćenju GNK Dinama poslanom medijima u kojem se dodaje kako "ne znaju kome je u interesu širiti dezinformacije u trenutku kada se klub priprema za jednu od najvažnijih utakmica u svojoj novijoj povijesti".

Naime, mediji su prenijeli priopćenje udruge "Dinamo to smo mi" da je na temelju zahtjeva iz svibnja ove godine dobila uvid u registar članova Dinama među kojima više nema Zdravka Mamića, Zorana Mamića i Damira Vrbanovića, trojice nepravomoćnih osuđenika za izvlačenje 116 milijuna kuna iz kluba te nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 milijuna kuna.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.