Hrvatski radio

Radio Sljeme

Godina dana od smrti Milana Bandića

28.02.2022.

10:22

Autor: AKK, Radio Sljeme

Grobnica Milana Bandića na Mirogoju

Grobnica Milana Bandića na Mirogoju

Foto: Tomislav Miletić/Pixsell / Pixsell

Godina dana prošla je od smrti dugogodišnjeg zagrebačkog gradonačelnika, Milana Bandića. Članovi Stranke rada i solidarnosti, koja i dalje nosi Bandićevo ime, godišnjicu obilježavaju polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na njegovu grobu na Mirogoju. Jedan od najbližih Bandićevih suradnika, Ivica Lovrić, inače savjetnik sadašnjeg gradonačelnika Tomaševića, tvrdi da Milan Bandić i dalje živi u svojim projektima.

" Ovih devet mjeseci, iako se obećavalo da će se uvesti jedan novi model upravljanja gradom, u biti se svodi na završavanje onih projekata koje je započela bivša gradska vlast. Bojim se da bi tako mogle proći i sve četiri godine." - kaže Lovrić.


Medijima se, prošloga tjedna, pismom obratila i Bandićeva supruga, Vesna, s molbom njegovom nasljedniku Tomislavu Tomaševiću, da odobri uređenje Bandićeve grobnice, budući da je bila u vlasništvu Grada. Prošloga četvrtka procedura je pokrenuta, a grobnica prenesena na obitelj, tvrdi Ivica Lovrić:


"Zašto tek sad? Eto, valjda se zaboravilo, a kako smo nekoliko dana prije toga medijski podsjetili gradonačelnika da bi to bilo vrijeme učiniti, to se i dogodilo. E, sad je na obitelji da uredi grobnicu, a ja vjerujem da će se to vrlo brzo i dogoditi."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici