Hrvatski radio

Radio Sljeme

GOOD inicijativa: 365 dana je izgubljeno!

01.06.2017.

22:50

Autor: Margareta Jozinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Godinu dana nakon prvog prosvjeda zbog zastoja kurikulske reforme, u Zagrebu te u nizu hrvatskih gradova održan je novi prosvjed čiji je slogan "Čekajući tramvaj zvan obrazovna reforma". Organizator prosvjeda je GOOD inicijativa.

GOOD inicijativa koja okuplja 40-ak organizacija civilnog društva jučer je održala i okrugli stol na koji se nisu odazvali ministar obrazovanja Pavo Barišić, predsjednica Povjerenstva za provedbu Strategije znanosti, obrazovanja i tehnologije Dijana Vican, te novoimenovana voditeljica Ekspertne radne skupine za provedbu kurikularne reforme dr. Jasminka Buljan Culej

Prema službenim policijskim procjenama, jučerašnji prosvjed podržalo je oko 20 tisuća ljudi koji su se okupili na Trgu bana Jelačića, a poslije se zaputili na Trg kralja Tomislava gdje je održan program.

Otkrivanjem spomen ploče na Trgu bana Jelačića "365 dana je izgubljeno, jedna generacija učenika zakinuta je za kvalitetan i moderan obrazovan sustav" inicijativa traži razrješenje ministra Barišića, predsjednice Povjerenstva za provedbu Strategije Dijane Vican te ponovnu provedbu postupka izbora za imenovanje članova i članica ekspertne radne skupine, rekao je iz Foruma za slobodu odgoja i član GOOD inicijative, Mario Valjkuša.

Prosvjed su podržale i osobe iz svijeta glazbe i umjetnosti te lideri oporbe. Program je održan na Trgu kralja Tomislava uz Glavni željeznički kolodvor gdje su okupljenima govorili učitelji, profesori i učenici čime je poslana simbolična poruka da je dosta da mladi odlaze iz naše zemlje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.